Historie bedrijf

Het begon allemaal in 1953 aan de Zandstraat in Best. Van daar uit voerden we voornamelijk sloopwerk uit en verkochten de nog bruikbare materialen. Het sloopwerk werd met de jaren minder, voornamelijk door de steeds strengere milieu eisen en het aanbod in nieuwe bouwmaterialen groeide gestaag.

In 1973 verhuisde het bedrijf naar de locatie waar we nu nog steeds gevestigd zitten: Boslaan Zuid 13 te Best. Dit terrein is gelegen in een bosrijke omgeving. Het terrein is in totaal maar liefst 3 hectare groot. Tot midden jaren 80 werden er sloopwerkzaamheden uitgevoerd. In die periode moest er een keuze gemaakt worden tussen de sloopwerkzaamheden of de verkoop van bouwmaterialen. De verkoop van bouwmaterialen werd het hoofddoel met als gevolg dat er tot op heden niets meer door ons gesloopt wordt. De samenwerking met andere sloop- en renovatiebedrijven werd uitgebreid zodat de handel in gebuikte bouwmaterialen gecontinueerd kon worden. Van oudsher worden we in de regio al "De Vleut" genoemd, waar onze naam Van der Vleuten Bouwmaterialen was. Dat heeft ons doen besluiten om vanaf 2024 'De Vleut' als beeldmerk en huisstijl te gebruiken. Dus vanaf dat moment dragen we trots de naam De Vleut Bouwmaterialen.


Vandaag de dag

Het familiebedrijf is nog steeds een zelfstandige onderneming, in handen van de familie van der Vleuten. Inmiddels is de derde generatie aan het roer van het bedrijf. De verkoop van nieuwe bouwmaterialen tegen scherpe prijzen is de voornaamste doelstelling. Met daarnaast ook nog de verkoop van diverse gebruikte bouwmaterialen. Wij zijn vrij uniek in onze branche omdat we zowel nieuwe als gebruikte materialen verkopen. Als we onze positie op de markt zouden moeten weergeven, dan zouden we tussen een bouwmarkt en groothandel inzitten. Veel voorraad, scherpe prijzen en verkoop aan particulieren en bedrijven. Bezorgen is mogelijk in heel Nederland, informeer naar de voorwaarden.

Het assortiment is zeer divers en de voorraden zijn groot. Klik hier om een gedeelte van ons assortiment te bekijken. Het is niet mogelijk om al onze materialen op onze website te plaatsen, zoekt u iets wat niet op de website staat neem dan gerust contact met ons op.


office-1
office-2